Mini tarte de portocalã (Tarteletes de laranja)

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 unt
  • 125 gr.zahãr
  • 1 ou
  • coaja rasã de la o portocalã mare
  • 280 gr. fãinã
  • Cremã si decor:
  • 200 gr. lapte condensat
  • 3 ouã
  • 6 linguri lapte
  • 150 ml smântânã lichidã
  • scortisoarã

Mod de preparare

1)Bate untul cu zahãrul, adaugã oul intreg si coaja de portocalã.

La sfârsit, fãina si amestecã bine cu mâna.

2)Pune fãinã pe masa de lucru si intinde alutul.

Am tãiat rotunduri de mãrimea formei in care le voi coace, deci in forme de aluminiu de unicã folosintã:d

Se pun in forme.

Ca sã iasã mai frumoase atunci folositi forme proprii pt. tarte...dacã nu aveti rãbdare, se poate pune aluatul intr-o formã mare de tartã.

3)Pt. cremã:

Intr-un vas mic se amestecã cu telul toate ingredientele de la cremã.

Cu ajutorul unei linguri, se ia din cremã si se umplu tarele (aluatul sã fie bine intins in forme, se pune putinã cremã pt. cã la coacere crec:))

Se dau la cuptor, 200ºC pt. 20 min.

Se scot se pot orna cu restul de portocalã tãiatã feliute, scortisoarã pudrã, physalis...

Aceste tarte sunt delicioase si fãrã cremã:d

Poftã bunã!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise