Mini-tort zebra

Ingrediente

  • Aluat de pandispan:
  • 2 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de lapte
  • o lingurita rasa de praf de copt
  • 5 linguri de faina
  • Crema de ciocolata:
  • o lingura de unt
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de apa
  • o jumatate de ciocolata cu peste 55% cacao

Mod de preparare

Am folosit pt o forma mica de 12 cm diametru, un aluat de pandispan din 2 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar, la care am adaugat pe rand galbenusurile, 2 linguri de ulei si 2 de lapte, o lingurita rasa de praf de copt, 5 linguri de faina. La urma am impartit compozitia in doua si una din parti am amestecat-o cu o lingurita de cacao. Apoi in forma unsa cu putin ulei am turnat alternativ in mijloc cate o lingura de compozitie cu cacao si una fara cacao, pana am terminat tot aluatul. In acest fel cand este portionat, blatul apare zebrat. Am lasat cateva minute sa se uniformizeze, apoi am dat la cuptor la foc potrivit cca 15-20 de minute. Am facut testul cu scobitoarea si am scos forma lasand sa se racoreasca.

Intre timp am facut o crema de ciocolata astfel: dintr-o jumatate de pachet de unt am luat o lingura si am pus intr-un vas la bain marie impreuna cu 4 linguri de zahar, 4 linguri de apa si o jumatate de ciocolata cu peste 55% cacao. Dupa ce tot amestecul devine fluid si ciocolata este topita, am luat crema de pe vasul cu apa clocotita, am adaugat cateva stafide si am mai amestecat putin sa se racoreasca dupa care am incorporat 2 galbenusuri. Cand s-a racit am inglobat incet, ca la maioneza, acest amestec peste restul de unt mixat spuma. Am taiat blatul de mini-tort in 3 pe orizontala, am insiropat cu un sirop din 150 ml apa si 4 linguri de zahar topite pe foc, la care am adaugat esenta de rom, am umplut blaturile si pe deasupra am glazurat cu cealalta jumatate de ciocolata topita in 2 linguri de apa la bain marie. Am ornat cu boabe de cafea (le puteti inlocui cu bomboane mici de ciocolata) si am servit dupa ce tortuletul a stat cateva ore la rece. Pofta buna!

Retete la fel de interesante gasiti pe blogul Caiet cu retete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise