Monkey bread

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 340-370 ml apa calduta
  • 13 gr drojdie
  • 11/2 lingurita sare
  • 1.5 linguri zahar sau chiar 2 :)
  • pentru uns:
  • 150 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura scortisoara , sau cata va place...

Mod de preparare

Incepeti prin a incalzi cuptorul si a captusi cu unt o forma de guguluf.

Pentru aluat e totul foarte simplu: Intr-un bol puneti faina, sare zahar. Intr-un bol mic frecati drojdia cu putin zahar, apoi adaugati apa si dizolvati. Turnati lichidul peste faina, amestecati cu lingura de cateva ori, acoperiti cu un capac inchis ermetic si bagati la frigider pentru 12-14-16-24 ore. Cand aveti chef a doua zi, scoateti bolul, rasturnati minunea pe blatul infainat bine si cu mainile pline de faina aplatizati-l si impaturiti-l de cateva ori. Pentru a face paine, lasati-l acoperit cu un prosopel cam o jumatate de ora. Pentru monkey bread....incepeti a va juca cu el.

Daca insa nu vreti sa il tineti la rece, fara framantare, omogenizati ingredientele, cu drojdia pusa putin la crescut cu un praf de zahar si putina apa calduta.... framantati energic si lasati 2 ore la loc caldut

Intr-un bol amestecati unt, la temperatura camerei, chiar topit si racit, cu zaharul si scortisoara. Din aluat luati cate o bucatica, o pravaliti bine de tot pe toate partile prin bolul cu unt si scortisoara si apoi puneti bilute dupa bilute in forma unsa bine cu unt.

Dupa cum vedeti e treaba simpla de tot, treaba pe care si my little monkey de 2 ani si 2 luni o poate face. Si chiar se pricepe bine :) se contamineaza oare cu microbul bucatarelii? :))

Dati forma in cuptorul incins, coaceti pana ce totul creste si se rumeneste. Faceti testul cu scobitoarea.

Scoateti forma si puneti monkey-bread pe un gratar metalic pentru sa se racori putin.

Consumati apoi caldut, cu moderatie... sau fara :)

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise