Muffins multigrane cu fructe de padure

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cani faina integrala
  • 125g fulgi de ovaz(se pot lasa sub forma de fulgi sau se pot macina la rasnita de cafea si devin ca o faina)
  • 125g faina de malai(sau faina de gris)
  • 10ml ghimbir macinat(sau scortisoara)
  • 5ml bicarbonat de sodiu
  • 5ml praf de copt
  • 375ml iaurt natur(sau de vanilie)
  • 125ml miere
  • 75ml ulei
  • 1 ou
  • 250ml fructe de padure(zmeura,mure,afine,porumbele amestecate sau doar de-un fel,proaspete sau congelate)eu am facut cu mure

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina,fulgii de ovaz,faina de malai(sau gris),ghimbirul,praful de copt,bicarbonatul de sodiu.

In alt bol amestecam iaurtul,mierea,uleiul si oul.Se toarna compozitia "uda" peste faina si amestecam pana s-a omogenizat.Se adauga fructele si se amesteca(cu grija sa nu zdrobim prea tare fructele).

Se toarna in forme de muffin si se coc 25min. la 200C.

Aceste muffinuri nu sunt foarte dulci.Daca le vreti mai dulci dublati cantitatea de miere sau mai puneti 1/2 cana zahar brun.Se servesc cu inghetata de vanilie,sau cu sos de mere

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise