Muraturi asortate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l otet
  • 4 l apa
  • 3 linguri sare
  • 15 linguri zahar
  • 2 kg vinete mici
  • 1 kg castraveti
  • 1 varza mare
  • 1 kg gogonele
  • 1 kg morcov
  • 1 sfecla rosie
  • 1 conopida
  • 2 radacini de hrean
  • 4 bucati ardel gras
  • 10 catei de usturoi
  • 500 gr fasole verde
  • 10 foi dafin
  • 1 lingura boabe de mustar
  • 1 lingura boabe piper negru

Mod de preparare

Legumele se curata, se spala, se taie si se aseaza intr un borcan de 10 litri, intercalate cu fasii de hrean si usturoi.

E bine ca fasolea sa fie fiarta in prealabil 5 - 10 minute in apa cu sare.

Separat se fierbe apa cu sarea, se adauga otetul, boabele de piper si de mustar si foile de dafin.

Apa se toarna fierbinte in borcanul cu legume, se lasa sa se racesca si se completeaza daca e nevoie cand se mai raceste.

Cand se raceste se acopera ermetic si se pastreaza la rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise