Muraturi asortate(specific arab)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Reteta asta o fac de ani de zile;nu intotdeauna pun varza rosie;citeodata pun,pt.culoare,1 sfecla(o tai in 4);si nu intotdeauna pun conopida;dar pun,neaparat castraveti,ardei dulce si iute.
  • La saramura am facut unele schimbari;ei (arabii)pun sare
  • multa;cca 70 g pt.1 l;mi s-a parut mult.Ei nu pun mustar,foi de dafin;eu pun si e o saramura f.buna.
  • -5-6 castraveti
  • -1 morcov
  • -3-4 ardei iuti
  • -citeva buchetele de conopida
  • -1 ardei verde dulce(nu se pune ardei rosu,galben,porocaliu,deoarece se inmoaie repede)
  • -1/4 varza rosie
  • Pt saramura:pt 1 l de apa,se pun 40 de g de sare,3-4 catei de usturoi,14-15 boabe de piper,5-6 boabe de ienibahar,2 frunze de dafin,1 lingurita rasa de boabe de mustar.
  • Am uitat sa pun la ingrediente pt.saramura(in poza),boabele de mustar

Mod de preparare

Legumele spalate,se taie rondele,felii(depinde de forma lor;vezi poza).De ex. castravetii se taie rondele,iar varza rosie,felii.

Toate legumele(in afara de varza) se amesteca.

Se pun in borcan,asa:se pune un rind de legume,apoi,1-2 felii de varz rosie;apoi se repeta,pina se umple borcanul.

ultimul strat e de legume.

Din cantitatile acestea,mi-au iesit 2 borcane(unul mai mic si unul mai mare).

Pt. cantitatea asta am avut nevoie de cca 1,5 l apa.

Saramura se face asa:apa cu sarea,piperul,ienibaharul,usturoiul(taiat in bucati lungi),foile de dafin,boabele de mustar,se pun pe foc;cind fierbe,se stinge focul si saramura se lasa sa se raceasca.

Cind e rece(la temperatura camerei),se pune in borcan,peste legume;deasupra,se pune ceva(eu pun o rondea de plastic,perforata),sa nu permita legumelor sa se ridice)pe urma,borcanul,se inchide ermetic si se pune in camara.Se consuma peste 10 zile(aici);in Romania,cred ca e nevoie de vreo 15 zile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise