Musaca de cartofi cu carne, porumb si cascaval

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne tocata de porc
  • 8 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 100-150g cascaval ras
  • 1 cescuta boabe porumd fiert
  • 1 legatura patrunjel
  • delikat
  • piper, chili, oregano

Mod de preparare

Intr-o craticioara am pus putin ulei si am acoperit fundul cratitei cu felii de cartofi.Carnea am amestecat-o cu ceapa si patrunjelul tocate marunt, morcovul dat de razatoare,cascaval ras, delikat, piper, chili si putin oregano.Punem si carnea si o intindem cat sa acopere in intregime cartofi.Peste carne am pus cateva boabe de porumb fierte (se gasesc in conserve de porumb dulce fiert)si cascaval ras.Am acoperit cu cartofi toata carnea, cat se poate de bine.Am pus si cea de-a doua parte de carne, pe care am amestecat-o cu porumb si cascaval ras.Am pus si ultima parte de cartofi si acum o dam la cuptor pentru 35-40 minute, la foc potrivit.Cand cartofi sunt aproape facut pun cele doua oua batute peste musaca, ouale formeaza crusta. Cand sa rumenit frumos inseamna ca este gata (eu de obicei o mai las 5-8 min, sa fie mai crocanta).O portie de musaca care nu a vrut sub nici o forma sa stea dreapta asa ca am trantit-o intr-o parte.Este foarte buna atat calda cat si rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise