Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Ingrediente

  • pentru muschi:
  • 1 muschi de porc cca 1 kg
  • 200 ml vin alb
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1 lingura condiment pt carne de porc
  • praf de usturoi
  • boia de ardei
  • piper
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura otet balsamic
  • pentru sosul de mere:
  • 2 mere mari dulci-acrisoare
  • 1 lingura zahar brun
  • 50 ml vin alb
  • pentru garnitura:
  • 500 gr legume (mazare, morcov, conopida, brocolli)
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita condiment pt legume

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul in folie de aluminiu si il punem in tava. Adaugam vinul alb si dam la cutor 30-40 minute. Scoatem muschiul din folie si il glazuram cu mierea diluata cu otetul balsamic. Dam la cuptor din nou pentru 10-15 minute, ca sa se rumeneasca.

Scoatem muschiul din tava, acoperim cu folie de aluminiu si il lasam cateva minute sa isi lase aromele apoi taiem felii. Cat sta muschiul in cuptor pregatim sosul de mere. Curatam merele si le taiem cubulete mici. Le sotam in unt pana incep sa se inmoaie. Adaugam zaharul brun si le lasam pe foc inca 2 minute. Mixam compozitia, adaugam vinul si dam intr-un clocot.

Sotam legumele in unt si asezonam cu condimentul pentru legume. Legumele nu trebuiesc lasate foarte mult, trebuie sa isi mentina culoarea si sa fie usor crocante, nu trebuie sa se inmoaie. Dupa gust mai puteti adauga sare si piper. Asezam pe un platou si servim.

Alte retete delicioase gasiti pe blogul Caietul cu retete.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise