Mușchiuleț de porc cu sos gorgonzola

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500 g mușchiuleț de porc;
  • -100 g de gorgonzola (recomandare: Igor Gorgonzola);
  • -50 g de smântână;
  • -50 g de unt;
  • -2 linguri de ulei;
  • -sare și piper după gust;
  • -50 ml lapte;
  • -o legătură de mărar.

Mod de preparare

Muschiuletul de porc se portioneaza in felii groase de aproximativ 2 cm, dupa care se asaza in tigaia incinsa cu putin ulei. Se lasa la gatit aproximativ 2 minute pe fiecare parte, adaugandu-se sare si piper dupa gust. Carnea rumenita se introduce apoi la cuptor pentru 20 de minute la 180°C. Pentru realizarea sosului se amesteca smantana, laptele si branza gorgonzola taiata cubulete intr-o tigaie unsa cu putin unt, dupa care se condimenteaza cu putin marar.

Se poate servi alaturi de cartofi gratinati sau mix de legume.

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise