MUST si VIN obtinut in bucatarioara de la bloc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 kg struguri
  • cca 1,6 l de must l-am amestecat cu 100 g de zahar pentru a se transforma in vin

Mod de preparare

Am folosit 6 kg de struguri proaspeti cu boabe sanatoase si bine coapte.Mai întâi se desprind boabele de pe ciorchine pentru a le pregăti pentru zdrobit.

Cu ajutorul unui storcator de fructe am zdrobit boabele iar sucul rezultat l-am strecurat printr-o sita fina. Pasta ramasa se trece din nou prin storcator pana pasta ramane uscata .

Sucul obtinut se lasa sa se limpezeasca 1-2 zile apoi se consuma. Anul acesta am lasat putin must sa se transforme in vin... Am adaugat 100 g zahar la 1,6 l must si l-am lasat sa-si urmeze procesul de fierbere. L-am tras in sticla dupa vreo 2 saptamani si a un vin limpede si delicios...

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise