Negresa cu busuioc

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua medii (de tara)
  • 8 lg cu varf zahar
  • 8 lg cu varf faina
  • 2 lg cacao
  • 5 g praf de copt
  • 2 lgt busuioc uscat
  • pt. decor: cacao pudra, flori de visin

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Intr-un vas mixeaza spuma ouale cu zaharul pana cand acesta se dizolva.

3. Cerne faina impreuna cu cacaoa si cu praful de copt in compozitie si incorporeaza-le cu ajutorul mixerului. Totodata pune si busuiocul si mixeaza 1 minut.

4. Transfera compozitia intr-o tava dreptunghiulara (32x22 cm) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 25 min. Testeaza cu o scobitoare, daca iese curata = blat copt.

5. Dupa ce te asiguri ca blatul e copt, scoti tava si lasi prajitura sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta), apoi tai capetele, o portionezi in bucati de 9 x 4 cm si o pudrezi cu cacao.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise