Negresa de post cu gem, simpla, moale si aromata, preparata rapid cu ingrediente simple. Reteta ideala pentru zilele de post si nu numai.
Negresa de post cu gem este una dintre acele prajituri simple si spectaculoase care nu dau niciodata gres: se prepara usor, cu ingrediente la indemana, iar textura ramane mereu pufoasa si usor umeda datorita gemului. Este desertul perfect pentru zilele de post sau pentru momentele in care vrei ceva dulce fara oua si lactate, dar totusi aromat si ciocolatos. Daca iti plac deserturile rapide si economice, poti incerca si alte retete de post de pe site, precum checul de post cu banane, nuci si apa minerala, biscuitii fragezi de post sau prajitura de post cu mere – toate la fel de usor de facut si potrivite pentru orice ocazie.
Prepararea amestecului lichid.
Intr-un castron incapator pune uleiul, zaharul, apa minerala, esenta aleasa si gemul.
Amesteca foarte bine pana cand zaharul se dizolva complet.
Adaugarea ingredientelor uscate
Adauga toata faina, praf de copt si cacaoa, toate odata.
Amesteca cu un tel sau o spatula.
Aluatul trebuie sa fie ca un aluat de chec, putin gros, dar curgator.
Daca ti se pare prea dens, mai adauga 1–2 linguri de apa minerala.
Tapeteaza o tava de 27×33 cm cu hartie de copt.
Toarna aluatul in tava si niveleaza.
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Coace negresa aproximativ 45-50 de minute.
Dupa 35-40 de minute, verifica prajitura cu testul scobitorii.
Lasa negresa sa se raceasca complet in tava. Decoreaza cu fulgi de nuca de cocos, bombonele, ciocolata de post topita sau nuca macinata.
Taie in patrate sau dreptunghiuri. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise