Prajitura cu morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O prajitura minunata ca textura, moale si pufoasa iar culoarea este atragatoare
  • 2 oua
  • 4 lg zahar tos
  • 3 lg zahar pudra vanilat
  • 60 gr unt pe care il vom topi
  • 3 lg ulei
  • 200 gr morcovi rasi prin razatoarea mica
  • 1 plic pf de copt
  • 160 gr faina
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 2 maini de stafide hidratate in vanilie si rom
  • se poate folosi ghimbir proaspat sau macinat merge de minune in conbinatie cu morcovii

Mod de preparare

Ouale se bat cu un praf de sare dupa care se mixeaza treptat cu zaharul. Adaugam untul topit si racit apoi uleiul, morcovii si stafidele pe rand. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara. Se pune faina in reprize si se mixeaza la viteza cea mai mica pana se incorporeaza cu totul. Dam la cuptor la 180 de grade pt 30-40 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise