Omleta cu ciuperci pleurotus

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • 200 g sunca (salam)
  • 150 g cascaval
  • 4 linguri ulei
  • 500 de grame de ciuperci pleurotus (proaspete sau murate)
  • 100 ml lapte
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 cepe
  • verdeaţă (ceapa, patrunjel, mărar)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se sparg ouale intr-un vas.

Ciupercile se taie marunt din cuţit. Daca folositi ciuperci murate le spalati in cateva ape pentru a pierde din gustul de conservant.

Se taie bucatele sunca si se prajeste usor in putin ulei.

Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius (temperatură medie).

Se piseaza usturoiul iar ceapa se tăie marunt.

Se bat ouale cu laptele si se adauga ciupercile, sunca si celelate ingrediente. Se rade putin cascaval. Intr-o tigaie se caleste usor ceapa si usturoiul si peste se se toarna compozitia Se tine la foc potrivit si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Deasupra se taie verdeata si putin cascaval ras. Tigaia se introduce la cuptor circa 20 minute pană cand omleta se desprinde de tigaie. Se scoate pe un platou si se portioneaza. Se serveste cu mamaliguta sau salata verde. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise