Orez cu ananas,arahide şi muşchiuleţ de porc

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250gr orez
  • 300gr muschiuleţ de porc
  • 100 gr arahide decojite şi nesărate
  • o conservă de ananas
  • sucul de la o jumătate de lămîie.
  • Sare,piper alb,boabe de coriandru

Mod de preparare

Se spală carnea,se taie fideluţe.

Arahidele se înnăbuşă în puţin ulei cu apă,cu o parte din sucul de la ananas,şi împreună cu boabele de coriandru.

Se adaugă bucăţile de carne şi dacă e nevoie

se mai stropeşte cu zeamă.Se pune sare şi piper după gust.Se lasă sub capac,la foc potrivit cca.20 de minute.

Între timp se spală orezul,se pune la fiert în apă cu sare.După ce e gata,se strecoară si se adaugă bucăţile de ananas,amestecând uşor.

Se rade coajă de lămîie,se adaugă,sare şi piper.

După ce carnea a devenit suficient de fragedă se poate servi.Orezul cu ananas se scoate pe o farfurie plată,iar carnea cu arahidele se pun deasupra.

Se poate stropii cu puţină zeamă de lămîie rămasă.Poftă Bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise