Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru orez:
  • 1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 350-400 gr ciuperci de padure proaspat culese
  • 1 ceasca de orez
  • 1 lingura amestec de ierburi de gradina Delikat
  • 3 cesti de apa fierbinte(aceeasi ceasca cu care ati masurat orezul)
  • 2-3 linguri parmezan
  • Sare si piper dupa gust
  • Pentru puiul in crusta:
  • 2 pulpe superioare, 2 pulpe inferioare, 2 aripi de pui
  • 2 linguri faina alba
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 1 ou
  • ½ lingurita sare si piper proaspat ranit
  • 1 lingurita amestec de ierburi si boia Delikat
  • 1 ceasca de bere sau cat cuprinde
  • Ulei pentru prajit

Mod de preparare

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa. Adaugam ciupercile taiate felii nu foarte subtiri si lasam sa se caleasca alte 5-7 minute. Spalam orezul in cateva ape si-l adaugam in craticioara in care am calit ceapa si ciupercile. Masuram apa fierbinte cu cana si o adaugam si pe ea. Punem capac peste cratita si lasam sa dea un prim clocot. Adaugam amestecul de ierburi, sarea si piperul, amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem capacul si lasam la fiert pana orezul este moale si pufos, dar in acelasi timp sa nu fie zdrobit. La final adaugam parmezanul ras.

Pentru puiul in crusta: spalam carnea si o tamponam bine de surplusul de apa cu servetele de bucatarie. Intr-o farfurie adanca punem toate ingredientele pentru aluat, mai putin berea. Amestecam faina, amidonul,sarea si piperul, oul si amestecul de ierburi cu boia. La final adaugam treptat berea pana obtinem un aluat asemanator cu cel de clatite. Trecem bucatile de carne prin aluat si le prajim in ulei incins la foc moderat, pana se rumenesc pe toate partile. Le scoatem pe servetele de hartie pentru a absorbii surplusul de ulei. Se servesc calde impreuna cu orezul cu ciuperci. Sa va fie de bine!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise