Orez cu lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 litri lapte gras.
  • -coaja de la 1 portocala si coaja de la 1 lamiie.
  • -2 betisoare de scortisoara.
  • -125 de grame orez la fiecare kg de lapte in total de 375 de grame.
  • -450 de grame de zahar.
  • - scortisoara praf.
  • -1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare

1) Punem laptele la fiert impreuna cu¨:

-coaja de lamiie si cea de portocala

-zaharul

-betisoarele de scortisoara rupte in doua

-plicul de zahar vanilat.

2) Cind a inceput sa fiarba adaugam orezul spalat si scurs de apa.

Lasam sa fiarba 10 minute fara sa invirtim deloc.

Trecut acest timp icepem sa invirtim din cind in cind inca 10-15 minute.

Scoatem betisoarele de scortisoara si cojile de la portocala si de la lamiie.

Punem in farfurii sau castronele si presaram cu scortisoara praf.

Pofta Buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise