Orez cu lapte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -3 litri lapte gras.
  • -coaja de la 1 portocala si coaja de la 1 lamiie.
  • -2 betisoare de scortisoara.
  • -125 de grame orez la fiecare kg de lapte in total de 375 de grame.
  • -450 de grame de zahar.
  • - scortisoara praf.
  • -1 plic de zahar vanilat.

Mod de preparare

1) Punem laptele la fiert impreuna cu¨:

-coaja de lamiie si cea de portocala

-zaharul

-betisoarele de scortisoara rupte in doua

-plicul de zahar vanilat.

2) Cind a inceput sa fiarba adaugam orezul spalat si scurs de apa.

Lasam sa fiarba 10 minute fara sa invirtim deloc.

Trecut acest timp icepem sa invirtim din cind in cind inca 10-15 minute.

Scoatem betisoarele de scortisoara si cojile de la portocala si de la lamiie.

Punem in farfurii sau castronele si presaram cu scortisoara praf.

Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise