Orezul celor opt minunii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doua pahare de orez fiert
  • 1/2 pahar zahar brun
  • 1/2 pahar stafide fara samburi
  • 12 caise uscate
  • 14 cirese/visine zaharisite
  • 1/2 pahar migdale
  • 1/2 pahar nuci= daca este pecan
  • 8 curmale, jumatatite
  • 8 smochine
  • 8 jumatati de ananas zaharisit sau ori ce alte fructe zaharisite, dupa gust

Mod de preparare

Amestecam intr-un vas mai mare, orezul, zaharul si stafidele. Ungem cu unt sau margarina, un vas rotund,de marime mijlocie, care poate fii introdus in cuptor.aranjam pe fund, cele 6 caise, la distante egale, iar in mijloc, punem cireasa. Intre caise, asezam cate o cireasa si cate doua migdale in partile cireselor.in jurul florii primite, aranjam nuci.Punem cu grija, 1/3 din orez si apasam bine. Dejur imprejur,pe peretii vasului, aranjam smochinele si curmalele iar ce ramane punem deasupra orezului. Iarasi punem 1/3 orez si apasam bine.Pe peretii vasului aranjam caisele, ciresele ramase,migdale, nuci, tot ce a mai ramas, punem in mijlocul orezului. Asezam din nou orez, pe care il apasam bine. Acoperim cu folie de aluminiu. Vasul se pune intr-un vas mai mare, cu apa fierbinte si se da la cuptor, timp de 45 de minute. Se da jos folia si se rastoarna cu grija pe un platou. Se serveste cald si e un deliciu! Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise