Oua de ciocolata pentru copii

Se pregateste o crema fina din unt si zahar, se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 175 g unt moale
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 1 + 1/2 lingurita praf de copt
  • 75 g lapte batut
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata cu alune pentru mijloc
  • 200 g ciocolata pentru decor + 2 linguri smantana lichida

Mod de preparare

Se pregateste o crema fina din unt si zahar, se adauga pe rand ouale mixand energic dupa fiecare, apoi faina cernuta cu praful de copt, esenta de vanilie, iar la final iaurtul; dupa omogenizare, se pune aluat in formele de oua unse si tapetate cu faina, cate 2-3linguri, apoi se pun intr-o tava si la cuptor vor sta 20 min.

Se scoate prajitura din fiecare forma, se taie partea bombata care s-a format cand a crescut in cuptor, se face o gaura in mijloc de 3 cm, se pune ciocolata taiata in interior, se ung marginile cu putina ciocolata topita, apoi se unesc cate doua jumatati.

Se pun astfel ouale formate pe un gratar si se toarna deasupra ciocolata topita intr-un vas pe bain marie cu 2 linguri smantana.

Dupa ce s-a intarit ciocolata, se pun pe o farfurie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise