Paine de carne tocata cu sos de ceapa / Gehaktbrood

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata mixta ( porc si vita sau cum preferati )
  • 2 oua
  • 120gr pesmet
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2 crengute de cimbru ( sau uscat)
  • 1 crenguta rozmarin ( sau uscat )
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • Pentru sosul de ceapa :
  • 3 cepe
  • 1 lingura de faina
  • 40% dintr-un cubulet de vita dizolvat in 200 ml apa
  • 1 strop de vin rosu
  • Putin cimbru

Mod de preparare

Carnea:

Incalziti cuptorul la 170 ° C.

Luati un castron mare si amestecati carnea tocata cu ouale, pesmetul, usturoiul zdrobit si ceapa data pe razatoarea mica. ( se poate pune si taiata cubulete dar o prajiti inainte pana devine moale si sticloasa si o scurgeti bine daca folositi ulei ).

Tocati patrunjelul, rozmarinul si cimbrul marunt si le adaugati peste carne. Amestecati bine si potriviti de sare si piper.

Scoateti carnea din bol si dati-i forma unei paini.

Intr-o tigaie topiti o bucata de unt ( sau puneti putin ulei ) si prajiti carnea pe fiecare parte cat sa obtineti o crusta aurie. Scoateti carnea, dar nu aruncati untul/uleiul din tigaie daca doriti sosul de ceapa.

Asezati carnea intr-un recipient termorezistent, ( sau tava de chec/paine ), adaugati cateva cubulete mici de unt deasupra ei si dati la cuptorul preincalzit la 170° timp de 40 de minute.

Sosul:

Taiati ceapa juliene si o prajiti in tigaia unde ati prajit carnea. Adaugati faina in ploaie si lasati cateva minute la prajit amestecand aproape tot timpul.

Stingeti cu un strop de vin rosu, adaugati cimbrul si foaia de dafin, lasati pana cand vinul aproape fierbe si adaugati cubul dizolvat. Mai lasati 2 minute si il luati de pe foc.

Am servit cu garnitura de cartofi natur maioneza si salata de varza alba cu usturoi.

Eu nu am facut sosul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise