paine de sarbatoare impletita

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 240 ml. lapte cald
  • 50 gr. margarina rama topita
  • 1 lingurita sare si zahar

Mod de preparare

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora .

se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei in 3 bucati egale.

se intend fiecare cu sucitorul , se ruleaza .

se impleteste in 3 (cele 2 batoane se unesc sic cea din mijloc ramane afara)

se aranjeaza in tava se lasa la dospit o ora.

se unge cu ou si se presara seminte (mac , susan , etc.)

se lasa 10 minute la foc tare apoi 35-40 min la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise