paine de sarbatoare impletita

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 240 ml. lapte cald
  • 50 gr. margarina rama topita
  • 1 lingurita sare si zahar

Mod de preparare

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora .

se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei in 3 bucati egale.

se intend fiecare cu sucitorul , se ruleaza .

se impleteste in 3 (cele 2 batoane se unesc sic cea din mijloc ramane afara)

se aranjeaza in tava se lasa la dospit o ora.

se unge cu ou si se presara seminte (mac , susan , etc.)

se lasa 10 minute la foc tare apoi 35-40 min la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise