paine de sarbatoare impletita

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr. faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 240 ml. lapte cald
  • 50 gr. margarina rama topita
  • 1 lingurita sare si zahar

Mod de preparare

se face un aluat , se se laas la dospit 1 ora .

se imparte aluatul in 2 parti egale si apoi fiecarei in 3 bucati egale.

se intend fiecare cu sucitorul , se ruleaza .

se impleteste in 3 (cele 2 batoane se unesc sic cea din mijloc ramane afara)

se aranjeaza in tava se lasa la dospit o ora.

se unge cu ou si se presara seminte (mac , susan , etc.)

se lasa 10 minute la foc tare apoi 35-40 min la foc potrivit.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise