Panna cotta cu dovleac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 felie de dovleac(300g)
  • 4-5cm radacina de ghimbir
  • 1pastaie de vanilie
  • 400ml smantana lichida
  • 3 foi de gelatina
  • 1lingura zahar
  • sos caramel

Mod de preparare

Se pune la fiert dovleacul curatat si taiat cuburi, ghimbirul si semintele de la pastaia de vanilie. Dupa ce au fiert foarte bine, se scurg, se paseaza cu blenderul vertical pana rezulta un piure fin.

Smantana se amesteca pe foc cu zaharul si 4 linguri din piureul de dovleac (restul se pastreaza pentru alta reteta), iar cand a ajuns la temperatura de fierbere se da deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata 10 minute in apa rece. Dupa omogenizare, se rastoarna compozitia in forme trecute printr-un jet de apa rece si se lasa la frigider 3-4 ore. Dupa acest timp,se rastoarna pe farfurii individuale si deasupra se pune sosul caramel.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise