Panna cotta cu jeleu de capsuni. Reteta delicioasa, fara coacere

Panna cotta cu jeleu de capsuni, o reteta delicioasa, fara coacere si foarte usor de preparat. Un desert fin si catifelat cu capsuni, ideal in orice anotimp si ocazie.

Ingrediente

  • Panna cotta:
  • 250 ml smantana dulce pentru frisca
  • 250 ml lapte
  • 50 g zahar
  • vanilie
  • 5 g gelatina
  • Jeleu de capsuni:
  • 250 g capsuni
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 5 g gelatina
  • Decor:
  • fulgi de cocos
  • frunze de menta

Mod de preparare

Intai preparam panna cotta. Punem intr-un vas la foc mic laptele, smantana dulce si zaharul. Punem si vanilia si lasam pe foc pana ajunge aproape de punctul de fierbere. Nu trebuie sa fiarba.

Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor dupa ambalaj. Turnam panna cotta in paharele pe care le-am asezat inclinate si dam la rece. Puteti folosi tava de la briose sau un cofrag de oua.

Jeleul de capsuni se face foarte usor. Punem capsunile, apa si zaharul intr-un vas la foc mic. Lasam sa dea in cateva clocote adunand din cand in cand spuma care se formeaza.

Trecem compozitia prin sita si pastram doar lichidul in care adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Scoatem paharele de la rece si de aceasta data le asezam drepte. Turnam jeleul si dam din nou la rece sa se intareasca. Apoi decoram cu fulgi de cocos, frunzulite de menta, capsuni feliate sau dupa imaginatie.

Mai puteti incerca si reteta de cheesecake fara coacere cu capsuni, spuma de capsuni sau nectarul de capsuni. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise