Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -250 g branza de vaci
  • -2 oua
  • -3 linguri zahar
  • -1 zahar vanilat, vanilie, coaja de lamaie
  • -1 praf copt (pentru care am adaugat putin iaurt + zer, cam o lingura)
  • -200 g faina
  • -dulceata
  • -smantana dulce sau indulcita cu un strop da zahar pudra

Mod de preparare

Branza se mixeaza foarte bine cu ouale, zaharul, iaurtul,zaharul vanilat, vanilie, coaja de lamaie si un praf de sare.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Aluatul trebuie sa aiba o consistenta moale, dar si pufoasa. Se mai poate adauga putina faina daca este cazul.

Formam mici cerculete si bilute folosind faina pentru a nu se lipi de maini.

Se pune o cantitate mai mare de ulei la incins si prajim papanasii pe ambele parti.

Se aranjeaza pe farfurie, se pudreaza cu zahar pudra, se toarna smantana dulce si deasupra dulceata.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise