Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Un pui
  • 3 cepe mari
  • 200 ml vin rosu
  • 3 lingurite boia dulce
  • 1,5 lingurita boia iute
  • 0,5 lingurite majoran uscat
  • 0,5 lingurite kimion pisat
  • sare
  • piper
  • coaja rasa de lamaie (lamaie mare)
  • 100 g untura de porc (sau 100 g ulei )
  • 2 catei de usturoi
  • 500 g cartofi

Mod de preparare

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros de alcool ) se adauga boiau, se stinge cu putina apa, se mai fierbe 5-8 min, se aduga cartofii, coaja de lamaie, majoranul, si kimionul pisat, se adauga apa sa acopere cu 8-10cm cu apa si se lasa la fiert, foarte incet timp de 2,5 ore

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise