Papucei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet margarina prajituri
  • 6 linguri zahar
  • 18 linguri faina
  • un praf sare
  • esenta rom
  • gem
  • nuca macinata
  • Sirop: 5 linguri apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Margarina (eu am folosit Unirea) se scoate inainte cu 1-2 ore la temperatura camerei.

Margarina se freaca cu zaharul. Se adauga un praf de sare si esenta.

Cand a devenit ca o spuma, se aduga treptat faina.

Din compozitia obtinuta se fac bastonase care se turtesc cu furculita.

Se coc la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumenesc.

Papuceii se lasa sa se raceasca, apoi se lipesc 2 cate 2 cu gem ( de preferat gem de prune).

Intre timp ingredientele pentru sirop se lasa la foc mic pana se incheaga putin.

Se ia fiecare papucel si se baga un capat in ciocolata, apoi se trec prin nuca macinata.

Din compozitia de mai sus am obtinut 50 de jumatati, deci 25 de papucei.

Pentru un numar mai mare de papucei se dubleaza compozitia.

Sunt foarte fragezi si gustosi.. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise