Pasare cu vin in punga de copt

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • bucati de pasare dupa numarul de persoane
  • 2pahare de vin bun pe care am dori sa-l bem la masa
  • 2morcovi
  • 3-4 cepusoare mici
  • 3-4 catei de usturoi
  • mirodenii -paprica afumata,cardamon,thime,2-3cuisoare 2-3boabe de enibahar
  • 1punga de copt mare-pungi koky ptr copt

Mod de preparare

Bucatile de pasare spalate si curatate de piele le punem intr-un vas turnam vinul si adaugam cuisoare enibahar 1foaie de dafin si le acoperim ermetic ca sa se marineze timp de cateva ore sau o noapte in frigider.

Inainte de pranz le scoatem din vas le punem in punga adaugam cepusoarele taiate si morcovii bucatele, usturoiul, de asemenea restul mirodeniilor, sare, piper dupa gust si un ardei iute si inchidem punga bine nefacand gauri in punga ca de obicei, pentru ca sosul sa nu se scurga. Punem punga pe o tava la cuptor ptr 40 de minute la faza de turbo.

Cand s-a copt taiem punga putin si scoate-m bucatile de pui pe o farfurie si le stropim cu sosul care s-a facut.

Este sanatos nu prajit si legumele isi pastreaza calitatile lor.

Eu n-am servit cu sos caci alor mei nu le place-am adaugat cartofi copti la cuptor. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise