Pasare umpluta cu castane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1pasare 1500gr sau putin mai mare
  • ptr umplutura
  • 1 lingura de ulei
  • 3 fire de marva(sage)
  • 2 catei de usturoi pitati
  • 1 ceapa taiata cubulete mici
  • 300 gr castane coapte si cojite taiate bucatele
  • 200 gr de ciuperci proaspete sau din conserva
  • 1/2 pahar de nuci taiate marunt
  • 1/2 pahar verdeata de patrunjel
  • ptr sos
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de sos de soia
  • 2linguri de miere
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • sare, piper

Mod de preparare

Pasarea curatata de maruntaie si spalata bine se lasa sa se scurga de apa.Intr-o tigaie de teflon se pune ulei si se pune ceapa si usturoiul la prajit si treptat se adauga celelalte componente a umpluturii se amesteca impreuna si se stinge focul.Se aseaza pasarea intr-o tava adinca si se umple cu umplutura dupa care se prinde cu scobitori ca umplutura sa nu iese.

Intr-o cratita se pun componentele de la sos sa fiarba putin dupa care se toarna peste pasare.Se da pasarea la cuptor incalzit la 190-200 de grade aproape 45 de minute.Din timp in timp se toarna din sos peste pasare ca sa nu se usuce. Se serveste cu pilaf de orez si muraturi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise