Pasca cu branza, smantana si stafide

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt,
  • 200 g faina,
  • 70 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de capra,
  • 500 g smantana,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 albusuri,
  • 3 linguri gris,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 lingurita esenta de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie.

Apoi se scoate de la rece si se intinde o foaie de 1/2 cm care se pune in forma si se lasa ridicat pe peretii formei. Restul se decupeaza si eventual se foloseste la decor.

Umplutura:

Stafidele se pun la hidratat in putina apa cu esenta de rom.

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga branza, apoi smantana, grisul, stafidele scurse si restul ingredientelor. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Se pune peste aluat, se decoreaza. Se ung partile de aluat cu galbenus de ou, se da la cuptor 50 min la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasa in forma pana se raceste si abia apoi se scoate pe platou.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise