Pasca cu branza, smantana si stafide

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g unt,
  • 200 g faina,
  • 70 g zahar,
  • 2 galbenusuri,
  • 1 plic zahar vanilinat,
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Umplutura:
  • 500 g branza de capra,
  • 500 g smantana,
  • 4 galbenusuri,
  • 4 albusuri,
  • 3 linguri gris,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 lingurita esenta de lamaie,
  • 200 g zahar,
  • 200 g stafide

Mod de preparare

Din toate ingredientele se face un aluat care se lasa la rece 2 ore impachetat in folie.

Apoi se scoate de la rece si se intinde o foaie de 1/2 cm care se pune in forma si se lasa ridicat pe peretii formei. Restul se decupeaza si eventual se foloseste la decor.

Umplutura:

Stafidele se pun la hidratat in putina apa cu esenta de rom.

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul, se adauga branza, apoi smantana, grisul, stafidele scurse si restul ingredientelor. La final se incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Se pune peste aluat, se decoreaza. Se ung partile de aluat cu galbenus de ou, se da la cuptor 50 min la foc mic. Se scoate din cuptor, se lasa in forma pana se raceste si abia apoi se scoate pe platou.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise