Pasta al pesto di pantelleria (cu sos de rosii)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 500 g macaroane scurte,
  • 500 g rosii,
  • 10 fileuri de sardele,
  • 1 tulpina de telina,
  • 1 catel de usturoi,
  • 1 lingura capere,
  • 60 g seminte de pin,
  • 1 legatura busuioc proaspat,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • 75 ml ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • zahar.

Mod de preparare

Se fierb macaroanele in apa cu sare si se lasa sa se scurga. Intre timp, se oparesc rosiile si se curata de pielita. Telina curatata si spalata se taie bucati, usturoiul se preseaza, iar sardelele se clatesc sub jetul de apa. Se mixeaza - in robotul de bucatarie - toate ingredientele de mai sus, impreuna cu caperele, semintele de pin, frunzulitele de busuioc si patrunjel si uleiul, se gusta de sare, piper si zahar si se amesteca sosul de rosii astfel preparat cu macaroanele calde sau reci.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise