Pasta cu ciuperci si speck

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3OO gr pasta scurta
  • 200 gr ciuperci
  • 100 gr speck (puteti folosi kaiser sau sunculita)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • parmigiano ras
  • 10 gr unt
  • ulei de masline

Mod de preparare

Ceapa se curata si se taie marunt, morcovul se curata si se taie rondele si se calesc in ulei de masline cam 5 minute. Intre timp se curata si se spala ciupercile, se taie feliute si se pun peste ceapa si morcov.

Speckul se taie fasii subtiri si se adauga si el peste ciuperci,ceapa si morcov.

Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 min si cand este aproape gata se adauga untul, se amesteca si se ia de pe foc dupa 2 minute.

Pasta se fierbe in apa fierbinte cu sare, cand este gata se scurge si se adauga peste ciuperci si speck.

Se amesteca la foc potrivit 2,3 minute ca pasta sa se insaporesca.

Se serveste cu parmigiano ras deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise