Pasta de casa

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1Kg faina
  • 6 oua
  • 1 pahar vin alb
  • ulei 2-3 linguri
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol mai mare,in mijloc se face o gaura si se pun ouale intregi,uleiul, sarea,vinul alb amestecate toate in prealabil si putina apa pt a obtine o coca buna de intins;

Se framanta bine pana se incorporeaza bine oul,se lasa coca deoparte acaoperita cam o jumatate de ora;

se trece la intinderea acesteia cu facaletul,sau pt cine are in dotarea cu masina de facut pasta;

Eu am pregatit foile egale toate ca lungime si latime,dupa care am trexcut la pregatirea taiteilor;

Observatii:uleiul ii da elasticitate,vinul ii da parfum,iar pasta este mult mai usor de realizat chiar si cu mana fara ajutorul aparatului;

Cu acelasi tip de pasta eu pregatesc ravioli umpluti cu spanac,cu branza sau carne;

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise