Humus reţetă

Humus reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 6-8 portii
  • 450 gr de boabe de naut din conserva sau fierte proapat
  • 3linguri de pasta de tahini-facut din 100%la suta susan
  • 4catei de usturoi
  • suc de la o lamaie
  • 4linguri de ulei de masline supra virgin
  • 125 ml de apa
  • sare si piper la gust

Mod de preparare

Daca se foloseste naut proaspat fiert se pastreaza din apa in care a fiert.

Daca se foloseste din conserva se strecoara de lichid si se pune in blender sau la robot de bucatarie totul

si se macina bine pina nautul devine o pasta fara bucatele la nevoie se mai adauga putina apa.Se sareaza,se pipereaza.Se pune intr-o farfurie si se serveste cu putin ulei de masline stropit pe deasupra si putina boia iute si putin patrujel proaspat.

De preferat este de pus intr-o cutie de plastic cu capac si de pastrat o noapte in frigider si de servit a doua zi. Este bine descos cu o ora dinainte si de preperat.Se ia din pasta de humus cit dorim sa mancam si punem pe farfurie si il intindem putin dupa care turnam putin ulei de masline -un strop si puitna boia iute si il servim cu lipii calde si castraveti murati sau masline verzi.

Merge bine ca o gustare sau ca primul fel la o masa si este foarte sanatos caci nautul contine fier.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise