Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cca 2 kg bobite porumbe coapte (sa fi cazut bruma pe ele)
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul clocot. Se scurg de sucul lasat, apoi se paseaza (sau preseaza) cu lingura intr-o strecuratoare cu ochiuri mari pana ce raman in strecuratoare pielite si samburii.

Peste pulpa de fructe obtinuta se adauga o cescuta din sucul scurs si 2 pahare de vin alb, apoi se fierbe la foc domol cca. 30 de minute, dupa care se adauga si zaharul. Se amesteca usor, pe foc mic pana se ingroasa ca o smantana mai groasa. Se ia de pe foc si se toarna fierbinte in borcane de sticla cu capac etans. Se foloseste in special la prajituri, dar este delicioasa si servita simpla cu biscuiti sau paine sau se poate adauga in iaurturi.

Sfat:

Sucul ramas dupa strecurare i se adauga zahar sau miere de albine si se fierbe pana obtinem un sirop consistent care, la fel, se pastreaza in sticle cu capac etans!

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise