Pasta frolla (aluat fraged) - reteta de baza

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o portie (o tava de cca 26cm diametru)
  • 250g faina
  • 125g unt
  • 1 ou
  • 65g zahar
  • un praf de sare

Mod de preparare

Intr-un castron se cerne faina se pune sarea, zaharul si se amesteca, se pune untul moale taiat bucati si oul. Se framanta totul foarte bine iar cand este gata aluatul se infasoara in pelicula transparenta si se lasa 30 minute la frigider inainte de a fi folosit. Acest aluat este usor de facut si il puteti folosi la multe prajituri de la cheescake-uri la tarte cu fructe si cu gem. Se poate face si o cantitate mai mare de aluat putandu-se pastra in frigider in pelicula pana la 8- 10 zile.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise