Paste Carbonara reţetă simplă

Spaghete carbonara rețetă

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga paste
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura unt
  • 200 g bacon
  • 100 g sunca presata
  • 6 ciuperci la borcan
  • 50 g branza topita
  • 150 g smantana
  • sare si piper

Mod de preparare

Mod de preparare Spaghete carbonara rețetă simplă:

Se pun pastele la fiert (orice fel de paste) in apa clocotita cu putina sare.

In timp ce pastele fierb, intr-o tigaie se pun uleiul si untul (se pune ulei pentru a nu se arde untul)peste care se adauga bacon-ul si sunca presata taiate jullien(fasii mici). Dupa ce au prins putina culoare se pun si ciupercile taiate mic. Se mai lasa 2-3 min. si se adauga branza topita apoi smantana sa se lege tot. Se lasa 2-3 min. apoi se pun si pastele scurse si se amesteca tot. La alegere se poate pune parmesan dupa ce au fost puse in farfurie.

Dupa ce s-au racit sunt foarte bune daca le puneti intr-un vas yena, mai adaugati putina smantana si se tin 5-10 min in cuptorul incins.

Pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise