Paste cu ardei iute şi creveţi

Timp pregatire
30 minute

Ingrediente

  • 100 gr paste
  • 1 ardei iute
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel
  • coaja si sucul de la o lămaie
  • 200 gr creveţi
  • sare, piper
  • ulei de măsline

Mod de preparare

1.Fierbem pastele 8 minute.

2.Curăţăm creveţii: îi decorticăm (până la codiţă sau în întregime), scoatem vena neagră de pe spatele crevetelui şi-i spălăm bine.

3.Curăţam usturoiul şi il tocăm mărunt.

4.Tocăm si ardeiul. Dacă e prea iute, eliminaţi seminţele (nouă ne place aşa).

5.Punem într-o tigaie uleiul (3-4 linguri) şi adăugam usturoiul şi ardeiul iute. Călim aproximativ 2-3 minute la foc mic. Adaugăm coaja şi zeama de lămaie.

6.Adăugam creveţii si mai lăsam pe foc 3-4 minute.

7.Adăugam pastele şi pătrunjelul proaspăt tocat. Amestecăm şi luăm de pe foc.

Se servesc imediat, cu piper proapăt măcinat.

Reteta pregatita de Georgiana si Iolanda @www.sisterskitchen.ro cu paste oferite de Hutton.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise