paste cu ciuperci uscate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 oua + 1 galbenus
  • sare
  • 2 linguri ulei
  • 10 g ciuperci uscate si macinate (pulbere)
  • 1 lingura patrunjel taiat fin
  • 500 g rosii
  • 100 g ceapa
  • 10 frunze de busuioc
  • 100 g unt
  • piper
  • 2 linguri de parmezan

Mod de preparare

Faina + ouale, galbenusul + 1/2 lingurita sare + ulei + ciupercile + patrunjel, se framanta aluatul pt paste. Daca cere aluatul, se mai pune un pic de apa.

Se tine aluatul 1 ora in frigider, se intinde si se taie fasii.

Rosiile se curata de coaja si seminte, se taie cubulete. Ceapa se caleste in unt se adauga rosiile. Se tin pe foc 10 minute, se trag deoparte, se adauga busuiocul, sare, piper.

Pastele se fierb 5 min in apa cu sare, se clatesc, se scurg, se adauga la sos.

Se servesc cu parmezan.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise