Paste cu fructe de mare

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 grame creveti
  • 150 grame midii
  • 150 grame calamar
  • 400 grame paste
  • 150 ml vin alb
  • 3 linguri smantana
  • 1 ceapa medie
  • ulei
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • busuioc
  • oregano
  • parmezan ras
  • 1 lamaie (sau lamaie verde)

Mod de preparare

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se spala fructele de mare si se lasa la scurs. Se toaca ceapa marunt si se caleste in putin ulei intr-o cratita medie. Apoi se adauga fructele de mare si se lasa 5 minute.

Apoi se adauga vinul si se lasa pe foc medie 3 minute, dupa care se adauga cele 3 linguri de smantana lasand sa mai dea un clocot. Se condimenteaza cu piper, praf de usturoi, busuioc si oregano dupa gust.

Pastele se servesc cu sos, parmezan ras si putina lamaie stoarsa.

POFTA BUNA!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise