paste cu legume si parmezan (4-5 portii)

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • paste (pachet de 500 gr), ulei, boia de ardei iute, oregano, legume :morcov, ceapa, cotor frunza de telina (neaparat), mazare, ardei gras, ciuperci, boabe de porumb sau orice alte legume aveti la indemina, rosii (sau bulion sau suc de rosii), parmezan (1 plic de 40-50 grame. Daca aveti, puteti folosi mai mult), sare
  • -ulei 50 ml
  • -boia iute- dupa gust
  • -oregano-1/2 lingurita rasa
  • -frunze de telina-1/2 legatura
  • -legume-dupa posibilitati (2 morcovi, 2 ceapa taiata solzi, 2 linguri de mazare...etc)

Mod de preparare

pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg. Se fierb atit timp cit scrie pe pachet. Legumele (mai putin rosiile) se calesc in ulei, apoi se adauga apa si se lasa sa se innabuse. Se regleaza din sare, boia iute, oregano. Se adauga rosiile (in cazul asta adaugati 1 lingurita de zahar. La suc de rosii si bulion nu este cazul). Se lasa se scada si ind sosul a capatat consistenta dorita se adauga pastele si se amesteca usor, la foc mic. In timpul asta se adauga 1/2 din plicul de parmezan de 50 gr. Dupa omogenizare se ia de pe foc. Restul de parmezan se pune in farfurie pe deasupra. Va asigur ca este delicios

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise