Paste cu slaninuta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g paste
  • 1 lingura ulei
  • 200g slaninuta cu sunca
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa potrivit de mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 rosii mari, carnoase
  • Sare si piper

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara si se pun intr-un bol.

Slaninuta , ceapa, ardeiul, rosiile decojite, se taie marunt si se pun in boluri separate. Usturoiul se piseaza.

Se pune slaninuta la prajit , se lasa cateva minute la rumenut, dupa care punem pe rand : ceapa, ardeiul iar cand acestea s-au inmuiat, adaugam usturoiul, rosiile, sare si piper dupa gust. Se mai lasa pe foc 15’dupa care sosul pt paste este gata.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise