PASTE CU SOS

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 285 g paste cochilii
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa rosie mare, tocata marunt
  • 6 catei de usturoi, tocati
  • 2 cani de rosii taiate din conserva
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 lingurita fulgi de piper rosu zdrobit
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 cani buchetele mici de broccoli
  • 2 conserve (200 g fiecare) ton În ulei de
  • masline, scurs
  • cana busuioc proaspat tocat
  • 1/4 cana brânza parmezan rasa

Mod de preparare

Într-o oala mare cu apa fiarta se fierb pastele

conform indicatiilor de pe ambalaj. Se scurg,

pastrând 1/2 cana din lichidul În care au fiert.

Între timp, Într-o tigaie mare, se Încalzeste uleiul

la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se

prajesc amestecând des, 7 minute sau pâna când

ceapa este frageda.

Se adauga rosiile tocate, pasta de rosii, piperul

rosu si sarea; se pun la fier. Când fierb, se face

focul mic; se acopera si se fierb 5 minute

Se adauga broccoli; se fierb, neacoperite,

5 minute sau pâna când broccoli este

crocant-fraged. Se scoate sosul Într-un castron

mare. Se adauga tonul, busuiocul, pastele scurse,

lichidul pastrat si parmezanul. Se amesteca bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise