Paste cu sos de smantana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g paste,
  • 250ml smantana,
  • 1 lingura de faina,
  • 3 linguri ulei,
  • 5 ciuperci,
  • 150 g sunca cruda afumata,
  • piper alb macinat,
  • sare,
  • 1 ligurita busuioc,
  • patrunjel.

Mod de preparare

Pastele se fierb in apa cu sare, conform cu instructiunile de pe pachet. Intre timp se pune uleiul la incins intr-o cratita, dupa care se toarna faina desfacuta in 1/2 cana de apa si se amesteca bine cu telul pentru a nu forma cocoloase. Se adauga smantana si se lasa sa dea cateva clocote dupa care se adauga ciupercile taiate si trase putin intr-o tigaie alaturi de sunca, busuiocul, sarea si piperul dupa gust, iar la sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt. Se amesteca pastele cu sosul si se mai lasa 10 minute inainte de a fi servite. Se servesc calde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise