Paste cu Ton

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg paste(Fusili)
  • 2 conserve de ton
  • 300 ml sos de rosii
  • 2 catei usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • boia de ardei iute
  • sare
  • piper
  • busuoic
  • parmezan

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa sarata.In acest timp preparam sosul astfel:

-se incinge uleiul in tigaie

-se adauga usturoiul zdrobit si se tine cat se ingalbeneste,doar pentru aroma,dupa care se scoate.

-se adauga tonul si sosul de rosii si se lasa pe foc cam 5 minute pana se obtine un sos mai gros.Se amesteca din cand in cand,iar la sfarsit se adauga boiaua de ardei, piperul,busuiocul si sarea dupa gust si se ia de pe foc.

Intre timp,dupa ce pastele s-au fiert, se scurg de apa si se amesteca cu sosul de ton.

Se servesc calde cu parmezan/cascaval ras.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise