Paste cu usturoi si chilli ( Aglio, olio e pepperoncino)

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -200g spaghete
  • -2 catei usturoi
  • -2 sau 3 linguri ulei de masline
  • -parmezan dupa gust
  • -chilli dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -origano
  • -patrunjel verde

Mod de preparare

Se pune apa cu putin sare la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca se pun spaghetele la fiert. Spaghetele se fierb al dente.

Pana se fierb spaghetele se curata usturoiul si se taie marunt, apoi se pune ulei de masline intr-o tigaie. Cand uleiul e caldut se pun usturoiul si chilli, se lasa la prajit o idee, la foc mic, asa incat usturoiul sa-si schimbe culoarea nu sa se arda.

Cand spaghetele sunt fierte al dente se strecoara, avand grija sa se pastreze o ceasca din apa in care s-au fiert si se pun peste usturoi. Se sezoneaza cu sare si piper si se pune tigaia din nou pe foc pana cand se evapora toata apa.

Cand se ia tigaia de pe foc, se adauga origano uscat, iar in momentul servirii se presara parmezan si patrunjel verde.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise