Paste cu varza, mere si praz

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire de praz ( taiate in 2 pe lungime, apoi taiate transfersal in felii subtiri)
  • 3 cani varza verde tocata (400 g)
  • 3 catei usturoi, tocati
  • 2 mere rosii(cu coaja , tocate in buc de 1 cm)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurite piper
  • 2 linguri otet
  • 1 lingura mustar
  • 250 g paste (farfalle)

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul la foc potrivit. Se adauga prazul si se prajeste, amestecand des, 5 min sau pana cind este fraged. Se adauga varza si usturoiul si se face focul mare;se prajeste, amestecand des, 5 min sau pana cand se rumeneste varza.

Se adauga merele, sarea si piperul;se prajesc 2 min sau pana cand merele sunt crocante-fragede. Se adauga otetul si mustarul si se fier 30 sec ca sa se amestece aromele.

Intr-o oala mare, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. se scurg, pastrand 1/2 cana din apa in care au fiert. Se pun pastele scuse intr-un castron mare. Se adauga amestecul de varza si mere si lichidul de la fiert pus deoparte; se amesteca bine.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise