Paste cu vinete alla siciliana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 vanata de marime potrivita
  • 2 catei de usturoi
  • 500 ml passata (suc de rosii mai gros, dar nu pasta de rosii!) sau bulion
  • ulei de masline, sare, piper,
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 300-350 g paste scurte (penne rigate, gnochetti sardi, orecchiette, sedani rigati, tortiglioni, etc.)
  • parmezan ras

Mod de preparare

Se taie vanata cubulete, se sareaza, se pipereaza, si se lasa la scurs in strecuratore pentru circa 30 de minute.

Intotdeauna cand faceti paste sa tineti cont de 4 lucruri:

1. Oala in care vor fierbe pastele sa fie de marime mare! Pastele au nevoie de multa apa de fierbere, altfel, se lipesc intre ele, se inmoaie si nu or sa mai iasa niciodata \"al dente\"!

2. Dupa ce am pus apa la fiert ne ocupam exclusiv de pregatirea sosului, si numai dupa ce sosul este gata sau aproape gata, putem sa adaugam si pastele la fiert!

3. Este bine sa tinem cont de timpul de fierbere scris pe ambalaj doar orientativ, pentru ca el este diferit de la un tip de paste la altul,

dar dn experienta mea indelungata, nu este niciodata timpul real: mai puneti vreo 2 minute in plus si este ok!

4. \"Al dente\" insemana ca pastele trebuie sa fie fierte, dar nu rasfierte, nu imbibate de apa, nu flescaite, dar nici crude; cand le incerci, miezul nu trebuie sa fie fainos!

Dupa ce s-au scurs bine, punem bucatelele de vinete intr-o tigaie de teflon si le prajim in ulei, intorcandu-le cu atentie de pe o parte pe alta. (Avand in vedere ca vinetele inghit mult ulei, se pot praji si cu ulei de floarea soarelui.) Dupa ce le-am prajit, le scoatem si le asezam pe un servet de bucatarie din hartie care mai absoarbe din grasime!

Intr-un vas adanc, dar nu prea mare, punem ulei de masline, cateii de usturoi taiati in doua, ii rumenim usor, dupa care turnam bulionul de rosii, asezonam cu sare, piper, acoperim si lasam sa scada la foc mic, amestecand din cand in cand.

Cand apa clocoteste putem adauga pastele cu 1-2 linguri de sare si se lasa sa fiarba la foc maricel pana se fac \" al dente\".

Strecuram bine pastele, le asezam in oala, adaugam sosul de rosii, busuiocul tocat, vinetele, amestecam totul, si se servesc imediat cu parmezan ras presarat din belsug!

Buon appetito!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise