Paste in stil Norma

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari si tari
  • ulei de masline extravirgin
  • o lingura de oregano uscat
  • optional: 1 ardei iute rosu uscat, faramitat
  • 4 catei de usturoi, curatati si taiati felii subtiri
  • o lingura otet bun, cu ierburi aromate sau de vin alb
  • o legatura mare de busuioc proaspat, cu tulpinile tocate marunt si frunzele puse separat
  • 2 conserve a cate 400 g rosii tocate
  • sare marinata si piper negru proaspat macinat
  • 450 g spaghete uscate
  • 150 g rocotta sarata, pecorino sau parmezan ras

Mod de preparare

În primul rand, taiati vinetele în sferturi, pe lungime. Daca au multe seminte în mijloc, îndepartati-le, Apoi taiati-le, tot pe lungime, în fasii groase cât degetul. Incingeti o tigaie mare, antiaderenta, si turnati în ea putin ulei, Prajiti vinetele în doua transe, adaugând ulei daca e nevoie (dar aveti grija sa nu devina prea uleioase). Acoperiti toate fâsiile de vinete cu ulei pe toate partile, apoi presarati-le cu o parte din frunzele uscate de oregano - vor capata un gust fantastic. Întoarceti bucatile de vinete cu o pereche de clesti si lasati-le pana când se rumenesc pe ambele parti. Scoateti prima transa pe o farfurie si procedati la fel cu a doua.

Dupa ce sunt gata, puneti din nou prima transa de vinete în tigaie - eu adaug uneori un ardei iute rosu uscat, dar asta e obsesia mea, puteti s-o treceti cu vederea!

Micsorati flacara si adaugati putin ulei, usturoiul si tulpinile de busuioc. Amestecati pentru ca totul sa se prajeasca uniform, apoi adaugati putin otet cu ierburi si rosiile din conserva, pe care le puteti toca sau zdrobi, ca sa nu fie bucati prea mari. Fierbeti la foc mic 10-15 minute, apoi gustati si potriviti de sare si piper. Rupeti jumatate din frunzele de busuioc, adaugati-le la sos si amestecati. Puneti spaghetele într-o oala cu apa clocotita sarata si fierbeti-le conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt fierte al dente, scurgeti-le într-o strecuratoare, pastrând putin din apa în care au fiert, si puneti-le din nou în oala. Adaugati sosul Norma si o parte din apa pastrata, Amestecati si puneti din nou pe foc. Gustati pastele, potriviti-le de sare si piper, apoi repartizati-le în farfurii, rasucind fiecare portie într-un polonic. Presarati deasupra frunzele de busuioc ramase si brânza rasa, apoi stropiti cu ulei de masline.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise