pateu cu carne

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat : 250g faina
  • 200g smantana
  • 200g unt Umplutura: 1/2kg carne macinata
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Faina se cerne si se pune pe masa ori counter. Se face o adincitura la mijloc unde se pune smintina, sarea si untul inmuiat. Se amesteca totul pana se obtine un aluat omogen. Se acopera si se lasa la rece cateva ore sau se face de cu seara si se lasa pana a doua zi.

Se intinde foaia cu sucitorul, se impatureste in trei si inca o data in trei, dar in sens invers. Iar se intinde si iar se impatureste, se lasa putin sa se odihneasca cca 30 minute, apoi se intinde din nou o foaie cu grosimea de 1/2 cm. Se taie formele dorite ( 2 din fiecare ). De nu doriti sa taiati separat, se poate intinde 2 foi de 1/4cm grosime pe care se pune umplutura, apoi acoperiti cu o alta foaie, si taiati formele.

Umplutura:

Intr\\\'o tigaie carnea macinata se prajeste impreuna cu cele 2 cepe tocate marunt inSe poate trece carnea cruda prin masina, apoi se prajeste impreuna cu doua cepe tocata marunt in asa fel ca sa ramana putin suc. De carnea este prea seaca se adauga putina apa. Puteti adauga ce condimente doriti pe langa sare, piper si oua.

Puneti umplutura in fiecare forma si impaturiti la loc.

Ca sa arate frumos pateurile, colturile pot fi apasate cu furculita, ori cu degetul mic

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise