Pateu de carne de vita sau iepure

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg carne
  • 2 cepI mari
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 oua fierte
  • sare, piper, boia dulce (dupa plac poate fi si iute)

Mod de preparare

Se taie cepele si usturoiul marunt, se rumenesc in putin ulei. Se adauga carnea taiata in cuburi nu prea mari, se prajeste pe toate partile si se adauga sare, piper, boia, se amesteca si se adauga apa fierbinte, sa acopere carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana se inmoaie carnea. Daca scade apa prea mult si carnea inca nu e moale, se mai adauga putina apa fierbinte. La sfarsit trebuie sa ramana un sos gros. Se lasa sa se raceasca putin, se toaca pe masina de tocat carne, impreuna cu ouale tari. Se poate adauga si patrunjel verde proaspat la tocat. Se amesteca totul bine, pana se omogenizeaza. Se captuseste o forma de english-cake cu nylon, se pune compozitia si se pune in fridgider. Se poate unge pe paine, deci e buna pt. copii la scoala! E foarte buna pe paine prajita calda!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise